Het bestuur en de STC van K.V. Atlantis zijn enthousiast bekend te kunnen maken, dat we een trainer/coach hebben voor het tweede seniorenteam vanaf volgend seizoen. Een oude bekende zal verantwoordelijk zijn voor het tweede team en onderdeel zijn van de technische staf van K.V. Atlantis.

De in Mijdrecht woonachtige Mark Goverse is bereid gevonden om opnieuw het tweede onder zijn kundige bewind te nemen. Mark loopt zijn hele korfbal leven al op de club rond, maar heeft tussendoor wel een uitstap gemaakt naar Haarlem waar hij wat jaren het 2 de team van Haarlem training heeft gegeven en gecoacht.

Wij denken dat we met Mark een zeer kundige trainer en coach inzetten op het tweede team. En dat Mark samen met Rob de invulling kan geven aan de sportieve ambities van onze club. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Mark en wensen hem een leuke tijd en veel sportieve successen toe bij K.V. Atlantis.

Met sportieve groet, STC

Zaterdag 11 mei, op een stralende zomers aanvoelende dag stond de volgende wedstrijd van Atlantis 1 op het programma. Tot op heden had het eerste beide wedstrijden verloren in de Overgangsklasse en de uitdager van vandaag, Tweemaal Zes 1, beide wedstrijden gewonnen. Van te voren een hels karwei voor de boeg dus en zeker ook omdat de door Van Walraven Bv gesponsorde ploeg wat wijzigingen had in de basis opstelling ten opzichte van de weken daarvoor.

Echter toen de wedstrijd begon leek het erop alsof de wijzigingen weinig effect hadden op het spel van Atlantis, want de thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Beide ploegen begonnen sterk en gretig en de spanning die er in de eerste minuten in zat, bleef eigenlijk de hele wedstrijd hangen. Ook had geen van de beide ploegen ooit echt het initiatief om ook maar te proberen om een beetje los te komen. Zodra de ene scoorde had de andere een antwoord.

Alleen in de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Atlantis wel een tik te verwerken. Een 7-6 voorsprong werd hier weg gegeven waar Tweemaal Zes dankbaar gebruik van maakte. Ook het doelpunt vlak voor rust wat zorgde voor een 7-9 voorsprong kwam even binnen als een tik.

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag, 11 mei, speelden Atlantis 2 en VZOD 2 om 14.10 tegen elkaar bij korfbalvereniging Atlantis, gesponsord door Van Walraven. Atlantis 2 begon sterk met een goede concentratie en nam al snel een voorsprong. Bij de rust stonden ze met 18-5 voor. Hoewel de tweede helft wat uitdagender was, bleef het team elkaar steunen en goeie kansen creëren. De verdediging van Atlantis 2 was ook sterk en dat maakte het VZOD 2 moeilijk om te scoren.

De overwinning betekent dat Atlantis 2 veilig is van degradatie. Het was een echte teamprestatie, waarbij iedereen zijn kansen greep en elkaar vertrouwen gaf. Na afloop van de wedstrijd straalden de coach en alle spelers.

De volgende wedstrijd van Atlantis 2 zal gespeeld worden op 1 juni bij KVZ om 13.40. Zien we jullie daar?

Op een ongewoon vroege ochtend rond klokslag 10:00 uur, begon het door van Walraven gesponsorde Atlantis 2 aan hun wedstrijd tegen Luno 3. Het was een zeer koude ochtend, waardoor de voorbereiding niet optimaal was voor de wedstrijd. Het was duidelijk dat het een uitdagende strijd zou worden, vooral omdat Atlantis te maken kreeg met een team dat bestond uit ervaren oud spelers van Luno.

De weersomstandigheden waren niet bepaald gunstig voor het spel. Een scherpe wind waaide over het veld, waardoor het schieten een echte uitdaging werd voor beide teams. Desondanks slaagde Atlantis erin om in de eerste helft redelijk gelijke stand te houden met Luno. De spelers werkten hard en probeerden de druk op de tegenstander te houden. Toch slaagde Luno erin om een kleine voorsprong op te bouwen, waardoor Atlantis met een stand van 2 punten verschil de rust in ging.

Op een stralende zaterdagmiddag was het debuut van KV Atlantis Senioren 1 in de Overgangsklasse aanstaande. Na een zaalseizoen waarbij Atlantis toch wel teveel punten heeft laten liggen in belangrijke wedstrijden is er toch een goed gevoel mee genomen naar het veld seizoen. En de ploeg uit Mijdrecht zit daar in een poule met op voorhand gezien misschien wel 4 gelijkwaardige ploegen. De eerste ploeg waar Atlantis tegen aantrad is het zeer bekende KIOS uit Nieuw-Vennep. In het zaalseizoen was Atlantis dan wel onder KIOS geëindigd, maar in de onderlinge ontmoetingen was het wel 2-0 in het voordeel van de door Van Walraven B.V. gesponsorde ploeg. Altijd waren de wedstrijden spannend tussen de 2 partijen en dat zou vandaag ook niet anders zijn.